Securitas FUN RUN

19. septembar 2012

Veliko nam je zadovoljstvo da smo učestvovali u promociji zdravog života i dana bez automobila u okviru Sarajevskog polumaratona. Poseban dio ove manifestacije bila je Securitasova trka - Securitas Fun Run, duga 4 km.

Nakon 5 godina od prve organizacije polumaratona u Sarajevu, bilo je veliko interesovanje i za 4K takmičenje čiji je cilj bio razvoj dodatnog interesovanja kod rekreativaca za trčanje i zdrav način života. Skoro 50 uposlenika agencija Securitasa je učestvovalo u trsi Securitas FUn Run.

Od 390 takmičara koji su se prijavili za trku Securitas Fun Run 4K pobijedili su: Sana Pašagić u ženskoj konkurenicji i Karlo Sušilović u muškoj. Drugoplasirani u ovoj trci su Adela Čomor i Anel Hiseni, dok su trećeplasirani Azra Hany Bajdel i Bakir Halilović. Najmlađi učesnik je bila četverogodišnja Žad Demolin, a najstariji - 73 godine Emir Šehić.  Securitas je svim učesnicima podijelio poklone,a najmlađi i najstariji su posebno nagrađeni.

Ukupno na Polumarathonu učestovalo je skoro 800 takmičara iz više od 20 zemalja. Đuro Kodžo (1sat 09 min) i Biljana Cvijanović (1sat 17 min) iz BiH pobjednici su šestog Sarajevo Polumaratona.

"Prezadovoljni smo odzivom takmičara na obje trke i to nam daje dodatnu motivaciju da idemo dalje ka našem konačnom cilju - da Sarajevo postane prepoznata evropska metropola za cestovne trke i da imamo pet hiljada učesnika", istakao je Erol Mujanović, zahvalivši svim sponzorima koji kontinuirano podržavaju organizaciju Sarajevo Polumaratona. 

Pogledajte početak trke.