Integrity line

Integrity line ili linija za integritet je mjesto gdje svi uposleni i naši klijenti mogu dostaviti informaciju ukoliko primjete nepoštovanje propisa i naših vrijednosti.

Misija preduzeća Securitas je štititi domove, radna mjesta i zajednice, a naše poslovanje zasniva se na tri temeljne vrijednosti: poštenje, spremnost i uslužnost.

Uposlenik Securitasa treba biti pošten i shodno tome može mu se povjeriti da samostalno obavlja svoje radne dužnosti u prostorijama klijenta u kojima se nalaze vrijedni podaci i predmeti. Poštenje je beskompromisan zahtjev za uposlene i poslovanje Securitasa. Poštenje se takođe odnosi i na to da svako ima pravo otvoreno reći svoje mišljenje, prijaviti neprikladne radnje i ne zadržavati informacije.

 

Linija za integritet - prijava nepoštivanja naših vrijednosti

Ponosni smo na naše zaposlenike i njihov glas je važan u našem preduzeću. Oslanjamo se na uposlene da nam pomognu kod prijavljivanja svake situacije koja ugrožava naše glavne vrijednosti, etiku i naš ugled. U slučaju da kada dođe do nepoštivanja naših vrijednosti i problema vezano za to, očekujemo od naših uposlenika i klijenata da nam dostave informacije potrebne kako bismo unaprijedili svoj rad.

Ukoliko smatrate da je prekršena neka od temeljnih Securitasovih vrijednosti, ohrabrujemo uposlene da prvo izvijeste svog prvog nadređenog.Uposleni, ali i klijenti, mogu ovdje direktno izvijestiti u Centralni ured Securitasa u Štokholmu.

 

Mi smo Securitas

Mi pomažemo da vaš svijet bude sigurnije mjesto

Pročitaj više
Žao nam je, ne možete posjetiti našu stranicu kroz pretraživač koji trenutno koristite. Pokušajte kroz: Chrome, Safari, Firefox ili Edge.