Skip to main content

2001-2005

Kako bi unaprijedili pokrivenosti tržiša ove godine Alarm West d.o.o. Mostar širi poslovanje u Republiku Srpsku.

Proširenje na teritoriji Republike Srpske je omogućeno potpisivanjem partnerskog ugovora između Alarm Westa i Gama Sigurnost Banja Luka. Bio je ovo veliki korak za Agenciju Alarm West jer je ovim ugovorom bila u mogućnosti da pokriva potrebe klijenata i na teritoriji Republike Srpske što je u tom vremenu bio presedan za agencije za zaštitu lica i imovine sa teritorije F BiH. Ovim se broj zaposlenih u agencijama: Alarm West, Gama Sigurnost i Securitas Cipos penje na 900 i grupacija ove agencija zajedno čine najveći sistem privatnog osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Usvajanjem zakona o agencijama za zaštitu na teritoriji Federacije BiH u 2002. godini, svaka naredna godina je imala bolje osnove za razvoj poslovanja u ovom sektoru. Unaprijeđenje usluge i povećanje broja ugovora sa klijentima su doživjele sve agencije koje će se kasnije naći u vlasništvu Securitasa. Među njima su: Alarm West, Gama Sigurnost, Ipon Alpe Adria, B.I.G.A. i druge.

Žao nam je, ne možete posjetiti našu stranicu kroz pretraživač koji trenutno koristite. Pokušajte kroz: Chrome, Safari, Firefox ili Edge.