Skip to main content

Odgovorni smo

Unutar Securitasa je doneseno niz propisa i koriste se alati kojima se garantira Securitasova odgovornost prema klijentima, uposlenima i društvu u cijelini.

Odgovorno poslovanje

Securitas je potpisnik niza sporazuma obaveznih za odgovorno poslovanje koje uključuje: poštivanje ljudskih prava, zaštite podataka, borbe protiv pranja novca, očuvanja životne sredine i drugih.
Imamo otvorenu liniju za prijave svih nepravilnosti u radu uposlenih, rukovodilaca i lokalnih preduzeća - Integrity line. Neodgovorno poslovanje možete prijaviti ovdje.

 

Securitas je na globalnom nivou potpisnik niza međunarodnih sporazuma. Rezultat toga su interni propisi koji su i u skladu sa bosanskohercegovačkim zakonima.

Svi naši uposleni moraju biti upoznati sa:

 1. Vrijednostima i načelima Securitasa
 2. Pravilnikom o uniformi
 3. Workplace uputstvo i Procedura

Kako uposlenima, tako i našim klijentima i dobavljačima stoji na raspolaganju

 1. Linija za integritet

i tekstovi pravilnika koji smo dužni poštivati:

 1. Securitasova politika o ljudskim pravima
 2. Securitasova politika o zaštiti okoliša
 3. Securitasova politika o zviždačima
 4. Securitasova politika o usklađenosti tržišnog takmičenja
 5. Antikorupcijska politika
 6. Politika o poklonima
 7. Kodeks ponašanja poslovnog partnera
 8. Instrukcije o sukobu interesa.

Podrška lokalne zajednice


Od svog osnivanja agencija za zaštitu Alarm West, koja je u 15 godina prerasla u veliko preduzeće i 2010. godine postala dio velike Securitas porodice, uvijek je davala podršku lokalnoj zajednici u vidu sponzorstva i donacija. Posebnu pažnju smo uvijek posvećivali obrazovanju mladih, promociji sporta i kulturi. Ponosni smo na rezultate svih naših prijatelja kojima smo pomogli u vidu sponzorstva ili donacije.


Ukoliko planirate neku aktivnost za koju smatrate da je Securitas u BiH može sponzorski ili donatorski podržati tokom 2021. godine, molimo vas da pošaljete svoj upit putem formulara.

An error has occurred while getting captcha image

Mi smo Securitas

Mi pomažemo da vaš svijet bude sigurnije mjesto

Pročitaj više
Žao nam je, ne možete posjetiti našu stranicu kroz pretraživač koji trenutno koristite. Pokušajte kroz: Chrome, Safari, Firefox ili Edge.