1999. - 2002.

Od trenutka kada Mirsad Ćatić preuzima udio u vlasništvu, Alarm West počinje svoju veliku borbu na još uvijek ratom uništenom tržištu u Bosni i Hercegovini.

Pored generalne nezainteresovanosti za ovaj sektor u uslužnoj djelatnosti, dva glavna problema sa kojima su se susretale sve agencije, pa i Alarm West su bila: nepostojanje tržišta za nabavku opreme za tehničko objezbjeđenje i nedovršena ili čak i nepostojeća zakonska regulativa koja bi uređivala ovu djelatnost. Usprkos svim problemima u periodu od četiri godine Alarm West je uspio od sasvim malog preduzeća sa dvoje zaposlenih stasati u agenciju koja je definisala segmente usluga kao što su: tehnička zaštita, fizička zaštita, transport novca i bodyguarding.

Paralelno se javljaju druge agencije za zaštitu na teritoriji BiH. Jedna od agencija je i agencija Adria Ipon Security iz Mostara koja svoj prvi veći ugovor potpisuje sa Hypo Alpe Adria Bank Mostar. Osim  toga ugovora većina prihoda ove agencije je stizala od obezbjeđenja utakmica i drugih sportskih manifestacija. Ova agencija će 2011. postati dio globalne Securitas porodice.

*
*