Jazz Festival

Jedan od najvjernijih klijenata iz oblasti kultura je Jazz Fest Sarajevo čija je osnovna djelatnost organizacija međunarodnog muzičkog festivala. Već niz godina Festival štite zaštitari koji su danas dio velike Securitas porodice.

O Festivalu

Jazz Fest je osnovan 1998. godine s ciljem organizacije godišnjeg muzičkog festivala. Vodeći se krilaticom „The best jazz is where you least expect it!“ članovi Jazz Festa odlučili su napraviti poseban i prepoznatljiv festival umjetničke muzike u Sarajevu. Te godine su za poslove obezbjeđenja odabrali agenciju za zaštitu lica i imovine Alarm West d.o.o. Mostar, danas pod imenom Agencija Securitas, članica Securitas BH grupacije. Ponovljeni angažman iste agencije za zaštitu u narednih 15 godina je dokaz da je Jazz Fest Sarajevo prepoznao kvalitet usluge koju je ponudio Alarm West. Agencije Alarm West se trudila sa posebnim odnosom prema organizaciji rada na ovom kulturnom događaju opravda povjerenje koje joj je dato.

Klijenti klijenta postavljaju standard

Udruženje Jazz Fest je tokom svog rada insistiralo na promociji umjetničke muzike, posebno muzike bazirane na jazzu ili improviziranoj muzici. Publika koja je pratila i danas prati ovaj događaj ima posebna očekivanja, stoga se agencija za zaštitu Alarm West trudila da za taj događaj odredi uposlenike koji mogu ispuniti standard zahtjevne publike Jazz Festa. Kvalitetan program i produkcija, kao i vrhunski muzičari su dali obilježje sarajevskom jazz festivalu, a osjećaj sigurnosti nije bio narušen niti jednim incidentom ili nelagodnom  situacijom zahvaljujući Alarm Westu.

Rizici vezani za okupljanja

Svako okupljanje većeg broja publike na nekom kulturnom ili sportskom događaju nosi sa sobom različite rizike. Iako se se u svakodnevnim dnevnim aktivnostima trudimo da ne razmišljamo na taj način, stručnjak iz oblasti sigurnosti  uvijek promatra situaciju iz drugih uglova, naprimjer, da li je obezbjeđen dovoljan broj izlaza i ulaza kako se ne bi stvarala gužva u normalnoj situaciji, da li su ti izlazi/ulazi dovoljni za vanredne situacije, da li su postoji povećana opasnost od terorističkog napada i koje vrste, da li su na lokaciji prisutna sva sredstva potrebna u slučaju požara ili drugih vanrednih situacija i niz drugih važnih aspekata čiji cilj je zaštita ljudi i imovine. Danas Securitasa, a nekada uposlenici Alarm Westa su se uvijek trudili da tokom pripreme za svaki festival i svaki koncert ponaosob pristupe sa detaljnom procjenom rizika i u skladu sa time odrede potrebne zadatke za zaštitare na terenu.

Posvećenost poslu – najveći kompliment

Đana Karavdić, predstavnik organizacijskog odbora nam je rekla: „Agencija Alarm West je konstantno zainteresirana za unapređenje svojih usluga, insistira se i na najsitnijim detaljima, što omogućava da svaki novi angažman predstavlja određeni napredak u odnosu na prethodni.“ I dodala da: „Jazz Fest sarađuje isključivo sa agencijom Alarm West, iako je osoblje festivala bilo u prilici sarađivati i sa drugim agencijama za obezbjeđenje. Ono što Alarm West razlikuje od ostalih je vrhunski profesionalizam i posvećenost poslu.“

Pošaljite upit odjelu za manifestacije
*
*
*
*
*