Prevent - strateški partner u proizvodnji automotiva

Prevent i prethodnici Agencije Securitas sarađuju od 2006. godine. Izuzetno nam je zadovoljstvo kroz svoje usluge pratiti razvoj velikog i uspješnog preduzeća kakvo je Prevent.

Prevent u BiH

Prevent u Bosni i Hercegovini osnovan je 1999. godine i danas je među vodećim izvoznicima sa proizvodnim pogonima u Visokom, Goraždu, Zenici, Jelahu i Vogošći, gdje je Prevent suvlasnik tvornice Volkswagen Sarajevo.

Kada se pojavio na tržištu Bosne i Hercegovine Prevent je upošljavao 50 radnika, ali već od sljedeće godine u kontinuitetu proširuje svoje proizvodne kapacitete, otvara nova radna mjesta i pojačava izvoz širokog proizvodnog asortimana na svjetska tržišta. Danas Prevent osigurava redovne plate za preko 5000 zaposlenih.

Krojenje i šivanje autopresvlaka za potrebe auto industrije vrši se u proizvodnim pogonima Preventa u Visokom, Zenici i Goraždu dok je Prevent Leather najveća fabrika kože na Balkanu sa kapacitetom obrade 2.000 koža dnevno.

Entuzijazam i profesionalnost

Podatak koji potvrđuje Preventov moto: tamo gdje poduzetnički entuzijazam susreće profesionalnost u izradi govori da se Preventove kožne presvlake nalaze u 15% automobila u Evropi.

Prevent grupacija teži da od svojih klijenata i javnosti bude viđena kao kompanija koja se stalno mijenja sa tokovima vremena i želi odgovoriti najzahtjevnijim potrebama svojih klijenata. Prevent grupacija želi zadržati povjerenje stečeno na dugoj tradiciji sa stalnim pogledom u budućnost. Ova kompanije je tri godinje zaredom najveci izvoznik a dvije godine je dobitnik nagarde Dobro za korpoartivnu filnatropiju.

Zahtjevno svjetsko tržište traži stalna unapređenja u proizvodnji i maksimalno korištenje resursa, a Prevent grupacija je već danas spremna da odgovori na izazove sutrašnjice.

Visoki standardi u saradnji

Shodno visokim standardima proizvodnje, Prevent je tražio saradnika koji može ispuniti ključne zahtjeve u sektoru obezbjeđenje ljudi i imovine. Primarni zahtjevi su bili: kontrola ulaska i izlaska u krug tvornice, zaštita imovine od krađa i provala, zaštita uposlenika, klijenata i drugih osoba koje se nalaze u krugu. Dalje, savremenu opremu je bilo potrebno zaštiti protivprovalnim sistemima i vatrozastitom. Pored niza agencija za zaštitu u regionu, Prevent je povjerio zaštitu Agenciji Alarm West koja je u tom trenutku mogla garantirati zaštitu od svih sigurnosnih rizika. Preuzimanjem Agencije Alarm West od strane Securitas Group Internacional i preimonovanjem Agencija Alarm West u Agenciju Securitas, saradnja je nastavljena uz dodatne pogodnosti u ugovoru. Saradnju između Agencije i Preventa učvrstilo je dodatno uspostavljenje efikasnog sistema nadzora i zaštite na svim lokacijama Prevent grupacije.

Gospođa Aida Salkić, rekla je o saradnji sa Securitasom: „Obzirom na dinamičnu radnu sredinu i česte posjete Preventu, angažman agencije Securitas nam je jako bitan.  Predanost i uslužnost svih uposlenike ove Agencije neizostavni je dio njihovog rada i  jako smo zadovoljni njihovim angažmanom."

*
*